Je voelt je eenzaam en wilt daarvan af. Je wilt serieuze hulp en geen flauwe praatjes als: ‘je moet eens wat meer onder de mensen komen’. Dan is dit wat jemoet weten.

Zoek je hulp van een gecertificeerde, speciaal daarvoor opgeleide coach? Kijk dan hier.

Je eenzaam voelen kan komen door het verlies van een geliefde. Maar dat hoeft niet. Je kunt er last van hebben als oudere, maar ook kinderen voelen zich vaak eenzaam. De meeste mensen die zich veel eenzaam voelen zijn zo tussen 35 en 50 jaar oud. We verwarren eenzaamheid soms met depressiviteit. Misschien omdat het makkelijker is om te zeggen dat we depressief zijn, dan dat we ons eenzaam voelen. Het helpt al een beetje om te weten dat je niet de enige bent.

Je voelt je al te lang eenzaam…

Dan heb je een probleem dat niet vanzelf over gaat. Maar ja, jij bent degene die de eerste stap moet doen.  Het is aan jou om jezelf te helpen naar een gelukkiger leven. Of om hulp te vragen. Je moet dan wel weten hoe. Eenzaamheid heeft alles te maken met wie je bent. Het is een individueel iets. Daarom is er geen standaard aanpak. Maar er zijn meer mogelijkheden dan je misschien denkt.

Er zijn verschillende manieren om het aan te pakken. Die hangen voor een deel af van jouw eigen omgaan met eenzaamheid (heb je het al van kinds af aan, of is het later ontstaan). Voor een ander deel hangen ze af van wat je zelf als prettig ervaart. Globaal kun je kiezen uit deze vormen van hulp:

Wat je ook doet, kom in actie, kom op voor jezelf.