Test je kennis van eenzaamheid

Durf jij de uitdaging aan? Test je kennis van eenzaamheid. Als professional moet je dit fluitend kunnen. In vijf minuten.

Kennistest eenzaamheid

Kennistest eenzaamheid - test je kennis van eenzaamheid
Beeld Philip-Neumann-via-Pixabay.png

Durf je de uitdaging aan?

Wie een rol wil spelen bij de aanpak van eenzaamheid heeft een zeker kennisniveau nodig. Deze test meet hoe het gesteld is met jouw kennis over de meest voor de hand liggende feiten rond eenzaamheid. Scoor je hierop goed, dan kun je in elk geval met recht meepraten over beleid rond eenzaamheid. Het leuke aan deze test is dat je meteen de goede antwoorden krijgt.

Scoor jij niet zo geweldig op deze test, dan is het zaak je bij te scholen.

Het duurt vijf minuten om te weten hoe goed je bent. Durf je deze kennistest eenzaamheid aan?

Kennis is macht… of niet?

Kennis is prachtig. Maar het is niet genoeg. Zeker bij de aanpak van eenzaamheid is kennis nog maar het beginpunt. Want al weet je precies wat er aan de hand is, je moet wel weten wat je kunt doen en hoe je dat kunt doen, anders loop je kans mensen van de regen in de drup te helpen. En dat wil niemand.

Toch gebeurt dat heel vaak. Met de beste bedoelingen gaan mensen een gesprek aan over eenzaamheid, in de overtuiging dat aandacht geven en empathisch zijn al helpend zijn. Dat is helaas niet zo. Erger nog, je kunt het probleem zelfs groter maken! Lees ook maar wat bijvoorbeeld Rick Kwekkeboom, lid van de wetenschappelijke adviescommissie van de regering erover zegt.

Kennis is het begin

Kennis is het begin. Daarna komt de vraag hoe je die kennis dan in de praktijk kunt inzetten. Wil je individuele mensen helpen? Wil je collega’s instrueren? Wil jij je als coach specialiseren in hulp bij eenzaamheid? Wil je voorlichting geven aan een breed publiek? WiI je advies geven aan gemeenten over de aanpak van eenzaamheid? … Er is zoveel te doen…

Test je kennis van eenzaamheid, zodat je weet of jouw kennisniveau op peil is. En als je dan weet hoe dat zit, met dat veranderde brein, ga dan op zoek naar manieren om neurogenese te stimuleren. Of verdiep je in specifieke coachingtechnieken die passen bij eenzaamheid.

Kunde, daar draait het om

De helft van de wereldbevolking voelt zich te veel eenzaam. Mensen die zich niet aangesloten voelen bij anderen, bij de maatschappij. mensen die zich verdrietig voelen en die vaak zelf niet weten hoe ze het kunnen oplossen. Die miljarden mensen ga jij niet allemaal helpen. Maar als je mensen helpt, zorg dan dat je goede hulp geeft. Jij verdient succes, en zij verdienen datzelfde succes.

Dat leer je niet in een middagje. Helaas. Want er is zoveel lijden aan eenzaamheid, het zou geweldig zijn als we dat allemaal in no time zouden kunnen leren. Eenzaamheid is wat ze noemen een wicked problem. Omdat het lastig is op te lossen, maar ook omdat er zoveel gebrek aan echte kennis van zaken is. Wil jij een van die pioniers zijn die wel met een bak kennis aan de slag wil om eenzaamheid aan te pakken? Meld je dan aan voor de opleiding tot specialist eenzaamheid.

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Sponsored content