Coaching naar minder eenzaam

Coaching is in wezen: hulp om jouw doel te bereiken. Jouw doel is: minder (of geen) last hebben van eenzaamheid. Dat is een helder doel, daar kan een coach wat mee. Dat wil zeggen, een coach die verstand heeft van eenzaamheid. Een goede coach kan je helpen. Een coach die specifiek is opgeleid om te helpen bij eenzaamheid kan jou fantastisch helpen.

Hoe vind je een goede coach?

Overkoepelende organisaties kunnen eisen stellen ten aanzien van de opleiding van de coach, dus dan heb je in elk geval die garantie. De beste verwijzing is van iemand die er zelf ervaring mee heeft.

Advies

Vraag of de coach is opgeleid (of bijgeschoold) in de aanpak van eenzaamheid, en zo ja, waar. Ga  alleen met een coach in zee met wie het klikt. Het gaat om jouw leven, het is van het grootste belang dat je degene die jou helpt ook vertrouwt en dat je je op je gemak voelt.

Maar eerst…

Coaching heeft alleen zin als er geen belemmeringen zijn in jouw verleden die ervoor zorgen dat je ondanks veel inspanning weinig bereikt. Het is zaak te onderzoeken hoe het in dat opzicht met je is gesteld.

Een goede coach zal je in dat geval doorverwijzen naar een gespecialiseerde hulpverlener, zoals bijvoorbeeld een haptotherapeut, hypnotherapeut of psychotherapeut. Vaak is dat echter niet nodig en kan een goede coach jou uitstekend verder helpen. Mits die is opgeleid als specialist bij eenzaamheid.

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Sponsored content