Wat kan ik doen als ik me eenzaam voel

Als je je rot voelt als je alleen bent en je (h)erkent dat je een probleem hebt en je je langdurig eenzaam voelt, is dat een signaal van je lichaam, net als bij honger en dorst.

Marijke Coert

Wat te doen bij eenzaamheid?

Herken je dat? Je woont alleen, je voelt je eenzaam en een ander vindt dat je maar eens meer ‘onder de mensen moet’. Er wordt van alles geregeld en georganiseerd voor je waar je helemaal niet op zit te wachten… Je hebt het gevoel dat niemand begrijpt wat je graag wil, je gaat je er nog veel eenzamer door voelen.

Hoe wordt ik mijn eenzaamheid dan wel de baas?

Als je je rot voelt als je alleen bent en je (h)erkent dat je een probleem hebt en je je langdurig eenzaam voelt, is dat een signaal van je lichaam, net als bij honger en dorst. Dan moet er wel iets gebeuren. Maar pas op het moment dat jij daar zelf iets aan wilt doen, kan professionele hulp een uitkomst zijn.

Wanneer en waarom is het goed om professionele hulp inschakelen?

Alleen jij bent degene die zelf kan aangeven of je dat echt wilt, wat je wilt en wanneer je het wilt. Het gaat er om wat jij prettig vindt. Het is jouw leven. Als je je langdurig (+/- 9 maanden of langer) eenzaam voelt, lukt het je vaak niet meer er alleen uit te komen.

Er gebeurt namelijk van alles met je, zowel in je lijf als in je hersenen. Het één is niet los te zien van het ander en dat is heel normaal. Met professionele begeleiding kan je je eenzaamheid zelf weer de baas worden. Negeer het signaal van je lichaam niet en maak de keus die bij jou past!

Marijke Coert

Individueel coach en Specialist eenzaamheid

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Sponsored content