brain 2750453 640Een eenzaam gevoel na bijvoorbeeld een overlijden, scheiding, verhuizing, huwelijk, geboorte van je eerste kindje is heel normaal

Sommige dagen van je leven gaan voorbij alsnog ze nooit hebben bestaan. Van andere dagen blijven de sporen misschien een korte poos zichtbaar. Als je nieuwe indrukken op doet, verdwijnen ook die sporen weer. Er ontstaan nieuwe herinneringen. 

Ingrijpende gebeurtenissen in je leven

Op een dag gebeurt er iets in je leven dat heel veel impact heeft. Dat kan van alles zijn, groot of klein. Een overlijden, een scheiding, een huwelijk, een geboorte, een verhuizing, een nieuwe baan, etc. We maken allemaal een keer iets dergelijks mee. Soms voel je je na zo’n ingrijpende gebeurtenis een poosje heel eenzaam. Dat is normaal.

Je normale (levens)patroon raakt verstoord

Je leven is opeens compleet anders na zo’n ingrijpende gebeurtenis. Er verandert opeens van alles in je omgeving, gevoelens, contacten, vriendschappen. Een nieuw patroon moet zich vormen. Die transitie heeft tijd nodig. Lukt dat je na 9 à 12 maanden nog niet, schroom dan niet om hulp te vragen.

Marijke Coert

Individueel coach en Specialist eenzaamheid