Volledig online

Het lijkt raar: eenzaamheid in je eentje, online te lijf gaan. Maar eenzaamheid aanpakken begint bij jezelf.

Online cursus Creatief Leven tegen eenzaamheid

Cursus Creatief Leven online

Het lijkt raar: eenzaamheid in je eentje, online te lijf gaan. Maar eenzaamheid aanpakken begint bij jezelf. Bij een inventarisatie van wie en wat je bent, van je kracht en je verlangens, zodat je weet wat je nodig hebt. Pas dan kun je op zoek gaan aar de mensen die bij jou passen. En daar helpt de cursus je ook bij. Met een stappenplan. Als jij er aan toe bent.

Een online cursus, speciaal ontwikkeld om jou te helpen als je je te vaak eenzaam voelt.

Herken jij jezelf hierin:

 • Je weet dat je heel wat te bieden hebt, maar…

 •  Je hebt te weinig mensen om dat mee te del en

 • Je voelt je te vaak alleen of eenzaam en wilt niet zo doorgaan

 • Je weet dat je een prima mens bent, maar… weten anderen dat ook?

 • Je hebt al gepiekerd over hoe je deze situatie kunt veranderen, maar ja…

Wat is er aan de hand?

Als je je al wat langer eenzaam voelt dan je lief is, kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn:

 • Je weet niet wat je moet doen om je situatie te veranderen
 • Je weet niet hoe je het kunt aanpakken
 • Je hebt het tot nu toe niet gedurfd
 • Je denkt dat het niet gaat lukken

Dan is het waarschijnlijk dat je te maken hebt met een brein dat jou meer dwarszit dan dat het je helpt.

Daar moet verandering in komen. Wat jij dan nodig hebt is een persoonlijk actietraject – dat werkt voor jou.

Dat ervoor zorgt dat je niet alleen volgend jaar, maar voortaan, de rest van je leven, weet wat je moet doen en hoe je het moet doen om je niet eenzaam te voelen.

Creatief Leven is het programma dat daarvoor is gemaakt.

Omslag Creatief Leven 3D

En wat betreft durf: als jij het lef hebt om het programma Creatief Leven te doen, volgt de rest vanzelf.

Waarom zou je die cursus volgen?

 • Om kennis en vaardigheden te krijgen waar je de rest van je leven plezier van hebt.
 • Om een leven te krijgen waarin je ontspannen met anderen kunt omgaan.
 • Om te voorkomen dat je nog jaren doorploetert, in de hoop dat je eenzaamheid vanzelf wel overgaat.

90% van de deelnemers zei zeer tevreden te zijn en het programma te willen aanbevelen aan anderen.

Acht weken lang elke week een les, met filmpjes en wekelijkse ondersteuning.

Begin nu met het programma Creatief Leven

Start nu knop - Creatief Leven | Eenzaamheid.info

Dit is wat het inhoudt:

 • Acht weken doe je elke week een les, een taak, een opdracht…
 • Op zoek naar jouw echte kern
 • Oefenen met kleine stapjes
 • Op zoek naar wat je wilt
 • Op zoek naar naar wat je de wereld te bieden hebt
 • Op zoek naar hoe je krijgt wat je nodig hebt.
 • Stap voor stap merken dat er iets verandert…
 • Om zo, in de loop van het programma, te veranderen in de richting die helemaal bij jou past
 • Een leven waarin je fijn contact hebt met mensen die bij jou passen is ook voor jou weggelegd.

Doe die eerste stap 

Dus…

Wil jij vol enthousiasme en plezier leven? Wil jij je ontspannen richten op het maken van contacten die bij jou passen? Volg dan het programma Creatief Leven, ontwikkeld door Jeannette Rijks (bekend van T.V.).

Het programma Creatief leven is een serieuze, maar plezierige aanpak. Het helpt jou stap voor stap als je je te lang eenzaam voelt. Creatief Leven helpt jou stap voor stap jezelf zo te veranderen dat je gelukkiger wordt. 

Het begint met een uitgebreide inventarisatie van jezelf:

 • wie ben je
 • wat vind je belangrijk in het leven
 • wat zijn jouw sterke kanten
 • je interesses
 • waar houd je van…

Dan komt een plan van aanpak, dat je zelf maakt aan de hand van jouw profiel. Gaandeweg doe je al stappen en werk je al in de richting die jij wilt gaan.

Tijdens de cursus wordt je creativiteit gestimuleerd, waardoor je nieuwe kanten van jezelf ontdekt. Voor maar € 69,50 is jouw leven over twee maanden een stuk leuker!

Start nu knop - Creatief Leven | Eenzaamheid.info
Werkboek Creatief Leven tegen eenzaamheid is ook los te bestellen

Wat leer je?

Het programma Creatief Leven bestaat uit acht lessen, die staan voor acht weken. Elke week krijg je nieuwe inzichten en opdrachten, waarmee je direct aan de slag gaat zonder over je grenzen heen te gaan. Je leert beter luisteren naar je eigen behoeftes.

Je leert communicatiestijlen herkennen, ook die van jezelf… Je gaat steeds verder met het in kaart brengen van jezelf, je wereld en je toekomst. Zo bouw je aan zelfkennis die jou een ongekende steun geeft.

Je leert dingen over jezelf waar je altijd weer op terug kunt vallen, zodat je zelfvertrouwen groeit. Als dat zelfvertrouwen er is, zul je ervaren dat het makkelijk is om met de mensen om te gaan waarvan je weet dat ze bij jou passen. Mensen met wie jij bovendien een deel van jouw leven wilt delen.

Ervaringen van anderen:

Ex-deelnemers zijn razend enthousiast over de cursus Creatief Leven (De veel gehoorde uitspraak is: ‘had ik dit maar jaren eerder geweten’…, ‘m’n leven is vanaf de eerste dag van de cursus al veranderd…’). Jouw voorgangers hebben iets gedaan aan dat ellendige gevoel… Heus, het kan! Lekker thuis, in je eigen veilige omgeving kun je de eerste stappen zetten naar een ander leven.

Eenzaamheid los je niet op door zo maar ‘onder de mensen’ te komen. Of lid te worden van een club. Of je moed bijeen te rapen en te gaan daten. Zeker niet als je al langer last hebt van eenzaamheid. Grote kans dat jouw zelfvertrouwen niet super is. Dat is niet het moment om nieuwe vrienden te maken. Dat had je zelf ook al in de gaten.

Als jou dat niet zo aanlokkelijk lijkt,  wees dan gerust, dat is normaal. Dan heb jij iets anders nodig. Namelijk: weten wat je precies wilt, wat jij precies nodig hebt om je gelukkig te voelen. En een boost voor je zelfvertrouwen kun je waarschijnlijk  ook wel gebruiken. Het programma Creatief Leven helpt je daarbij. Het is speciaal gemaakt voor als je je te vaak eenzaam voelt.

Ben je meer een boekenwurm? Doe dan de cursus als zelfstudie vanuit het Werkboek Creatief Leven: een handleiding in de vorm van een ringband, waarin alle lessen staan, inclusief de bijbehorende opdrachten. Voor als je een rasechte thuisstudent bent met de nodige discipline, die het fijn vindt van papier te werken. 

Maar eerlijk is eerlijk: met de online cursus heb je meer kans op succes, doordat je elke week een steuntje in de rug krijgt.

Start nu knop - Creatief Leven | Eenzaamheid.info

Wat anderen na afloop zeiden:

Ik ben tot de conclusie gekomen dat de reden waarom ik de cursus Creatief Leven volgde was dat ik zo graag mensen zou willen leren kennen waarmee ik naar de film of naar theater zou kunnen gaan. Ik ken nu te weinig mensen waarmee dit kan. Dat is het wat ik mis in mijn leven. Wat ik nodig heb is tijd en ik wil de cursus zeker er weer bij pakken en er verder aan werken. Want elke keer ontdek ik weer een andere invalshoek zodat ik elke keer weer een stukje verder kom. Ik word spontaner, merk dat ik steeds minder afhankelijk word en dat ik met de mensen om me heen een goede band heb en zelfs kan genieten van een groot gezelschap. Kortom: ik merk dat het allemaal steeds beter gaat.
Hallo Jeanette, Tijdens een lastige periode in mijn leven heb ik bij jou de cursus Creatief Leven gevolgd en wat ik me nog herinner is dat we een prettig wederkerig contact met elkaar hadden destijds. Eenzaamheid als gevolg van rouw en burnout was voor mij destijds de trigger om me in te schrijven voor de cursus. M.n. omdat Creatief Leven een appel deed op mijn verlangen om ondanks tegenslag zo positief mogelijk het proces te doorlopen. In mijn huidige baan kom ik het ook veel tegen. Ik heb veel gehad aan de cursus. Dank je wel!

Ben je counselor, therapeut of coach en heb je interesse in het aanbieden van dit programma, kijk dan hier.

Wil je eerst zelf wel eens ervaren wat het is voordat je je specialiseert dan is dit een makkelijk begin.

Start nu knop - Creatief Leven | Eenzaamheid.info
Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Sponsored content