wit poesje poetisch bij eenzaamheidEr zijn tientallen websites waar mensen gedichten over eenzaamheid kunnen posten. Ze lopen over van de bijdragen. Er zijn zelfs heel wat websites die verzamelingen maken van websites waar gedichten over eerzaamheid te vinden zijn. Dit is niet zo’n website. 

Eenzaamheid is zo oud als de wereld. In elk geval zo oud als de mensheid. Iedereen weet wat het is. Zowel in de literatuur als in de schilderkunst, in de muziek en in dans is eenzaamheid een eindeloos terugkerend thema. Hoe oud het ook is, eenzaamheid is als thema springlevend. Ik zocht even op popsongs met ‘loneliness’ als onderwerp. Drie en een half miljoen! En denk maar niet dat het de laatste jaren meer is dan vroeger. Troubadours zongen eeuwen geleden al over verloren en onbereikbare liefde. Bach, Mendelssohn en Mozart hebben allemaal composities gemaakt met eenzaamheid in de titel.

Dat is allemaal niet voor niets. Iedereen heeft zich wel eens eenzaam gevoeld, iedereen weet wat het is. Het is alleen een enorm taboe. De enige manier die veel mensen zien om open te zijn over eenzaamheid is als je er een gedicht over schrijft. Of als je dat gedicht op muziek zet.

Deze website moet een bijdrage leveren aan het weghalen van het taboe. Door kennis te delen. Door open te zijn over eenzaamheid. 

Dus zoek je gedichten, ga gerust je gang. Zoek je serieuze informatie over eenzaamheid en over hoe je het aanpakt, dan ben je hier goed.

Gebruik het zoekvak oom iets speciaals te zoeken of spit door achtergrondartikelen. 

Zoek je hulp, of ben je op zoek naar iemand die vrijwilligers kan trainen, bel dan nu meteen een van de deskundige hulpverleners.