Wat kan ik doen aan eenzaamheid?

Laten we er even van uitgaan dat het je eigen eenzaamheid is, waarvoor je de vraag stelt. Dan is het eerste advies: zorg dat je op de hoogte bent van wat eenzaamheid is en wat het met je doet. Dan snap je in elk geval dat je er echt wat aan moet doen.

O.k. dat weet je dan, maar hoe nu verder?

Als je weet dat je:

sociaal niet helemaal niet goed functioneert omdat je de gezichtsuitdrukking van anderen niet goed meer kunt interpreteren

minder gebruik kunt maken van je denkvermogen door hersenveranderingen

iets banger en achterdochtiger bent dan je eigenlijk zou moeten zijn

… dan snap je wel dat het heel lastig gaat worden om bijvoorbeeld leuke nieuwe contacten aan te gaan. Zoals je nu bent vinden mensen je waarschijnlijk niet erg gezellig, en misschien vind je dat zelf ook wel een beetje. Doordat je wat banger bent kom je ook niet gauw in de verleiding leuke nieuwe dingen te gaan ondernemen en misschien ben je wel erg twijfelend en zie je de toekomst ook niet zo krsitalhelder…

Redenen te over om niet te proberen er zelf uit te komen. Zoek alsjeblieft hulp van iemand die verstand heeft van begeleiden bij eenzaamheid. Je zult er nog niet veel van gehoord hebben. Maar mensen die hulp vragen bij eenzaamheid lopen er niet mee te koop. Ze zijn wel de verstandigsten.

Wees ook verstandig. Oriënteer je. Zoek goede hulp. Doe jezelf een plezier. Al was het alleen maar om te voorkomen dat je toekomst heel eenzaam gaat zijn.