Tips die ertoe doen…

Tips van onderzoekers over interessante artikelen plus een filmpje over eenzaamheid

Tips die ertoe doen

Op dat hele grote Wereld Wijde Web vind je onbeschrijfelijk veel informatie. Dat wil zeggen, data. Gegevens. Tekst. En filmpjes. Dat wil niet zeggen dat dat allemaal waar is. Of zelfs maar een beetje betrouwbaar. Het wordt met de dag moeilijker om informatie te vinden waar je van op aan kunt.

Zo zie je steeds weer de teksten opduiken dat er veel soorten eenzaamheid zijn. Leuk, vooral als je met je website wilt scoren. Dan is het goed om zoveel mogelijk soorten eenzaamheid op te nemen, dan wordt je website vaker gevonden. Stiekem hebben wij dat ook gedaan, kijk maar.

Tips van mensen met verstand van zaken

Het is heel belangrijk dat je bij eenzaamheid weet wat betrouwbare informatie is en wat niet. Daarom zijn we blij dat er af en toe mensen zijn die hun kennis delen. Daar worden we allemaal beter van.

Vaak krijgen we tips en ideeën van anderen, waar je echt wat aan hebt. Maar ja, hoe deel je die dan weer? Een post op Linkedin of andere social media is leuk, maar erg vluchtig. Daarom vind je hier wat recente tips in de vorm van artikelen. Speciaal het filmpje is heel informatief!

Dank Prof. Dr. B. Güroglu van de Universiteit Leiden! (Zie hier haar contactgegevens)

Prof. Dr. Berna Güroglu van de Universiteit Leiden legt uit wat er in je brein gebeurt als je wordt buitengesloten.


https://www.bbc.com/future/article/20230329-why-friendship-makes-us-healthier

https://www.bbc.com/future/article/20201022-how-solitude-and-isolation-can-change-how-you-think

https://www.bbc.com/future/article/20180928-the-surprising-truth-about-loneliness

https://www.bbc.co.uk/programmes/m0000mj9

https://www.bbc.com/future/article/20180213-five-myths-about-loneliness

Picture of Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Meer lezen?

Eenzaamheid en het brein

Eenzaam brein?

Eenzaam brein Een onderzoek (Je kunt het hier vinden) toont aan dat de hersenen van eenzame individuen op uiteenlopende manieren

Lees verder »

Sponsored content