Voel je je eenzaam… depressief, verlaten, leeg? Dan heb je echt hulp nodig. Eenzaamheid zorgt er namelijk voor dat je steeds minder zin krijgt om met mensen om te gaan. Dat komt doordat er iets in je verandert, juist door die eenzaamheid. Je vind er niets aan om ‘leuk uit te gaan’. Maar een oplossing zie je ook niet. Daarom red je het niet zonder goede hulp. Hulp van iemand die verstand heeft van eenzaamheid en van hoe je het aanpakt.

Er komt namelijk nogal wat bij kijken voordat je kunt gaan werken aan nieuwe of betere contacten. Eerst moet je zelf sterk genoeg zijn om vrolijk te zijn en open te staan voor anderen. Daar moet je zo het een en ander voor doen. In je eentje red je dat niet zo makkelijk. Het is net zoiets als je eigen kies vullen.  

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die jou goed kunnen steunen. En bedenk: jouw leven kan er een stuk zonniger uitzien, als jij maar die belangrijke eerste stap zet! Dus: kom op voor jezelf, zoek hulp, zo snel mogelijk. Neem contact op en vraag waar in jouw buurt iemand is die jou kan helpen. Doen!