Of je nu in Nederland woont of in België, de problemen met eenzaamheid zijn dezelfde. Of je nu Nederlands, Vlaams, of Fans spreekt, de oplossing ligt bij jezelf…

Voor de Nederlandssprekenden is op deze website heel veel informatie te vinden. Gebruik het zoekvak om in de honderden pagina’s te vinden wat jou verder helpt. Het gaat om de allerbelangrijkste basis-behoefte van je leven: je thuis voelen bij andere mensen. Als je daar nu moeite mee hebt, moet je dat leren. Dat komt niet aangewaaid, daar moet je wat voor doen. En lukt het je niet zelf uit dat dal te komen, vraag hulp!

Waarschuwing!

Eenzaamheid staat meer en meer in de belangstelling. Dat trekt allerlei types aan die een graantje willen meepikken van ‘de markt’. Wie langer last heeft van eenzaamheid is al wat achterdochtig, dat is in dit geval goed. Ga niet in op het eerste het beste aanbod, al ziet de site er nog zo goed uit.

Eenzaamheid is een onderwerp waar zelfs op universiteiten nog niet veel kennis van wordt overgedragen, dus het aantal opgeleiden die werkelijk deskundig kunnen helpen zijn nog niet dik gezaaid. Zoek altijd of iemand is opgeleid voor de aanpak van eenzaamheid. Iemand kan nog zo’n goede psycholoog zijn, als eenzaamheid niet in het opleidingspakket zat, zal de hulp navenant zijn.

Voor gecertificeerde hulp kijk hier.