Sterke groei in gebruik dating apps sinds lockdown

Dating is pas sinds een jaar of twintig in ons land gewoon geworden, mede dankzij online dating apps. De lockdown doet het gebruik groeien.

Dating apps
beeld Solen Feyissa via Pixabay

Sterke groei in gebruik dating apps sinds lockdown 

Verbied de mens iets en dan zie je dat juist dan de drang naar datgene groter wordt. Kijk maar naar Eva en de verboden vrucht. Nu werkt het bij de intelligente lockdown misschien net iets anders, maar vergelijkbaar is het wel; sociaal en intiem kunnen zijn zagen we altijd als vanzelfsprekend. Nu het niet meer ‘mag’, voelen we ons steeds eenzamer en wordt de drang naar (nieuwe) contacten groter. 

Grote groei in dating apps 

Sinds het begin van de eerste lockdown is er een groei geweest in (het gebruik van) dating apps. Opvallend daarbij is dat niet mensen zich niet meer enkel aanmelden voor een leuke date of langdurige relatie, maar ook om zich minder eenzaam te voelen. Het gebruiken van dating apps is voor velen een manier om nog enige vorm van een liefdesleven te hebben. 

Ook 50-plussers eenzaam

De eenzaamheid neemt bij iedereen toe, en op het gebied van 50-plus dating apps zien we dan ook een sterke groei. Voor deze groep is het online daten een grote uitkomst. Ook zijn 50-plussers voor meer redenen op dating apps te vinden dan alleen een gezellige date. Ze zoeken een nieuwe vriendschap of leuk gezelschap en niet in eerste instantie een liefdesrelatie. 

Verschuif de aandacht naar een ander 

Psychologen geven een waardevolle tip mee voor iedereen die zich ook eenzaam voelt: verschuif de aandacht naar een ander. Als je je nog niet zo lang eenzaam voelt is dat werkelijk een goed advies. Hoe meer je nadenkt over jezelf en je eenzaamheid, hoe eenzamer je zal worden. Geef vooral aandacht aan geliefden om je heen, mensen die je al kent. Organiseer bijvoorbeeld een videocall met je familie of vrienden. Dit geeft veel voldoening en maakt de eenzaamheid minder. 

Probeer ook een dating app 

Er zijn veel gratis dating sites waarop je gezelligheid kunt vinden om je minder eenzaam te voelen. Wie weet bloeit er een fijne vriendschap op of vind je zelfs wel de liefde van je leven. Probeer het eens uit, er is voor iedereen wel een dating app of dating site die goed bij je past. Kies niet voor het oppervlakkige swipen, maar ga de diepte in met iemand. Op die manier zul je minder last hebben van eenzaamheid!

Voor eenzaamheid die langer duurt is daten geen goede oplossing. Doe dan eerst een cursus om te leren omgaan met jezelf en te bepalen wat je zoekt in een ander, dan ben je goed voorbereid om te gaan daten!

Picture of Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Sponsored content