Online programma

Het klinkt misschien bizar: eenzaamheid oplossen in je eentje, nog wel met een schermpje. Daarom is het goed dit te weten: als je langer dan een paar maanden last hebt van eenzaamheid, dan is je lichaam en dus ook je brein veranderd.

Online programma tegen eenzaamheid

Online programma?

Onder invloed van die emotie van eenzaamheid ben je zo veranderd, dat het nodig is eerst iets aan jezelf te doen voordat je met andere mensen relaties opbouwt. En dat kun je het best in alle rust zelf doen.

Om te beginnen moet je namelijk je brein voorbereiden op verandering. Een flexibel brein krijgen is noodzaak om nieuwe dingen te kunnen leren en om je lekker in je vel te voelen. Dat lukt je vooral door nieuwe dingen te doen, creatief bezig te zijn, en vooral door te bewegen. Je doet jezelf en je hersenen nergens zo veel goed mee als door te bewegen.

Oorzaak

Met een fit brein alleen ben je er niet. Want je voelde je eenzaam en dat betekent dat er iets is waardoor je last hebt van eenzaamheid. Dat ‘iets’ is waarschijnlijk iets wat er niet is. Namelijk de juiste competenties om te gaan met jezelf en met je relaties. Dat is dus wat je nog moet leren met dat fitte brein van je. Dus.

Eenzaamheid oplossen doe je zo. Met deze cursus. In twee maanden tijd verander jij je leven. Als je last hebt van eenzaamheid, leer je in deze cursus hoe je dat kunt stoppen en hoe je gelukkiger wordt.

Wil jij je eenzaamheid oplossen?

 • Ben jij niet helemaal blij en tevreden met je relaties?
 • Heb je het idee dat jij je te vaak eenzaam voelt?
 • Zou je andere of betere (of meer) vrienden willen?
 • Ben je niet helemaal gelukkig met hoe het nu is?
 • Wil je daar verandering in te brengen, maar weet je niet hoe?

Het programma Creatief Leven is daar speciaal voor ontwikkeld. Met de kennis van eenzaamheid die nodig is om dat goed te doen. Want coachen, dat kunnen er zo veel… Maar eenzaamheid aanpakken, dat vraagt heel wat. Kennis van de hersenveranderingen die eenzaamheid veroorzaakt, bijvoorbeeld. Kennis van slimme manieren om daar wat aan te doen. En dan natuurlijk kennis van wat je nodig hebt om fijne verbindingen et maken met andere mensen. Dat zit allemaal in het programma Creatief Leven.

Online programma tegen eenzaamheid!

Een programma waarin je:

 • Merkt dat je niet de enige bent die op zoek is
 • Een grondige speurtocht maakt naar wie jij nu precies bent
 • Je creatieve talent aanboort
 • Jouw eigen wensen en verlangens in kaart brengt
 • Communicatie leert doorzien
 • In de gaten krijgt ‘hoe het werkt’
 • Een concreet plan maakt voor hoe jij het wilt hebben
 • Echte stappen maakt om dat plan te realiseren
 • Ervaart hoe het is om succes te hebben bij wat je doet

…. en een paar maanden later is je leven anders. Gegarandeerd.

Creatief Leven is een programma om eenzaamheid aan te pakken. Zelf. Het bestaat uit lessen en opdrachten waarmee je werkt aan een eigen nieuwe toekomst. De cursus Creatief Leven maakt je bewust van je mogelijkheden en biedt nieuwe inzichten. De lessen leren je luisteren naar jezelf en anderen. De oefeningen halen het beste in je naar boven.

Creatief Leven is ontwikkeld om gegeven te worden in groepsverband, onder begeleiding van een speciaal opgeleide cursusleider. Een deskundig iemand die ook eventueel kan doorverwijzen als dat nodig mocht zijn.

In die cursus

Je ontdekt niet alleen meer over jezelf, je doet de eerste stappen die nodig zijn voor een fijner leven. Mensen om je heen zien jou opbloeien. Aan dit programma houd je gegarandeerd kennis en vaardigheden over waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Hoe je het ook doet, als je je eenzaam voelt moet je er iets aan doen.

Creatief Leven is een programma dat is ontwikkeld om je bewust te laten zijn van jezelf, van wie je bent en van jou in relatie tot anderen. Zodat je daar de vorm aan kunt geven die bij jou past. Het wordt al jaren in de vorm van een groepscursus aangeboden in allerlei plaatsen in Nederland. Maar je kunt het ook zelf. Want de eerste stappen om eenzaamheid op te lossen zijn iet onder de mensen komen, maar aan jezelf werken. En dat doe je met deze cursus.

Picture of Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Sponsored content