Online coaching bij eenzaamheid

Een online cursus, maar dan met persoonlijke begeleiding op afstand? Zeker weten. Dat betekent dat je in je eigen ruimte en in je eigen tempo de cursus doet, met een super hulp die je regelmatig ondersteunt.

e-coaching bij eenzaamheid
Beeld Jane Snyder via Pixabay

E-coaching tegen eenzaamheid

Het kan zijn dat je je hele leven al periodes van eenzaamheid hebt gekend. Misschien heb je tussen die periodes door afleiding gevonden, fijne relaties gehad of had je je neergelegd bij de situatie. In elk geval was het tot nu toe geen reden om die eenzaamheid serieus aan te pakken. Misschien vind je het nu tijd om dat wel te doen. Dat is mooi.

Want of je nu al heel erg lang last hebt van eenzaamheid, of dat het pas sinds een paar maanden in jouw leven speelt, er is vrijwel altijd iets aan te doen. Het is goed mogelijk dat je van jongs af aan al te maken hebt met eenzaamheid en dat en nodig is om daar met therapie eens aan te doen. Dat zou kunnen. Of dat nodig is zal nog moeten blijken. Zullen we eerst eens kijken of we het met een korte cursus van 2 maanden kunnen oplossen?

Je bent echt niet de enige

Duizenden mensen gingen je voor. Helaas geldt voor veel mensen nog steeds dat er een taboe rust op eenzaamheid. Dat is ook precies de reden waarom je geen enthousiaste referenties van deze cursus kunt vinden op internet. Toch weten we uit onderzoek dat deze cursus een enorm verschil in je leven kan maken.

Wat doet die cursus Creatief Leven precies?

Waarschijnlijk zul je willen weten wat deze cursus nou anders maakt dan allerlei andere cursussen of vormen van hulpverlening bij eenzaamheid.  Dat zal ik je vertellen. Deze cursus houdt rekening met het feit dat jouw hersenen door eenzaamheid op een bepaalde manier functioneren. Een manier die remmend is voor sociale contacten. Je moet dus in feite twee dingen leren: je hersenen op een andere manier gebruiken èn bepaalde vaardigheden leren die je nodig hebt om leuke verbinding met andere mensen te maken. Die twee staan niet los van elkaar.

Twee dingen

Die twee aspecten bepalen de cursus Creatief Leven. Enerzijds zitten er dus oefeningen in die jou in staat stellen op een andere manier gebruik te maken van die prachtige hersenen die je hebt. Anderzijds is er een serie oefeningen die je kunt beschouwen als een persoonlijk coachingstraject, dat gericht is op het leuker omgaan met andere mensen. Er is daarbij aandacht voor het ontwikkelen van al je zintuigen, voor hoe jij jezelf ziet en voor wat jou tot de unieke persoon maakt die je bent. 

Brainwash…

Het kan zijn dat je van sommigen oefeningen misschien niet direct begrijpt waar ze toe dienen. Je weet in elk geval nu dat ze je helpen je hersenen te ontwikkelen. Doe alle opdrachten, lees alle teksten en dan garandeer ik dat je eenzaamheid absoluut vermindert. Die garantie durf ik te geven omdat we al jaren onderzoek doen naar de effecten van deze cursus.

Tot slot

Een cursus in een groep, onder de deskundige leiding van een Specialist, is zonder enige twijfel de meest effectieve manier om deze cursus te doen. Helaas kan dat niet altijd. Daarom is er de optie om online, met of zonder begeleiding, deze cursus te volgen.

Zo werkt e-coaching bij eenzaamheid:

Je neemt contact op met een van de Specialisten Eenzaamheid die je in deze lijst vindt en overlegt met hen hoe je begeleiding zal plaatsvinden. Je spreekt met hem of haar af, zij werken zelfstandig.

De begeleiding kan persoonlijk plaats vinden, via telefoon, e-mail of wat jullie ook maar afspreken.

  • Je krijgt van hem of haar een link naar de aanmeldpagina van de online cursus Creatief Leven die je daar zelf aanschaft.
  • Je schaft deze aan met een e-mailadres van jouw keuze. Als je dat wilt kun je dus volledig anoniem meedoen.
  • Je start dan meteen met het het online programma. Afhankelijk van wat je met elkaar afspreekt kun je je opdrachten naar je begeleider sturen of krijg je begeleidende coaching gesprekken.
  • Acht weken lang krijg je de cursuslessen opgestuurd, begeleiding krijg je zo vaak als je hebt afgesproken.
  • Je hoeft niet je eigen naam te gebruiken dus het is net zo anoniem als je zelf wilt.
  • Reken erop dat je per week zo’n twee uur bezig bent.
  • Je houdt een jaar lang recht op gebruik van de online academie. Mocht er dus iets tussenkomen, dan kun je je lessen eenvoudig inhalen.
  • Tijdens de cursus ben je je eenzaamheid al aan het oplossen.
  • Je krijgt de deskundige begeleiding die bij jou past, de hulp die jij nodig hebt, aangepast aan jouw omstandigheden.
  • Je doet al de eerste stappen naar een gelukkiger leven.

Persoonlijke begeleiding bij de aanpak van eenzaamheid, wat kost dat?

De kosten van de begeleiding hangen af van degene met wie jij aan het werk gaat. Voor de online cursus zelf betaal je alleen de aanschaf, maar de Specialist is een vrijgevestigd hulpverlener, waarmee je elk soort afspraak kan maken. Bijvoorbeeld: wekelijks elkaar zien, wandelcoaching, alleen e-mail begeleiding, kortom, je krijgt begeleiding precies op maat.

Elke begeleider is anders. Dat is het mooie van e-coaching, de afstand maakt niet uit. Dus je kunt precies degene vinden die bij jou past, waar jij een klik mee voelt. Zoek op deze pagina wie jij om begeleiding vraagt. Allemaal zijn ze goed opgeleid, allemaal hebben ze daarnaast hun eigen specialisme.

Kom op voor jezelf.

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Sponsored content