Als je je eenzaam voelt kun je dat een hele tijd volhouden. Dan komt er een moment dat je er niet meer tegen kunt. Je wilt hulp, en je wilt het nu.

Een soort eerste hulp bij eenzaamheid, dat zou je wel willen.

Het ligt voor de hand dat een site als deze een aantal heel handige tips gaat geven. Zodat je meteen weet wat je kunt doen als een soort eerste actie. Toch is de beste tip die we kunnen geven: neem contact op met iemand is opgeleid om te helpen bij eenzaamheid.

Al is eenzaamheid geen ziekte, het is wel degelijk een verdraaid ingewikkeld fenomeen. Voel je al langer eenzaam, dan zijn er zeker hersenveranderingen bij jou.

Eenzaamheid geeft hersenveranderingenHet gevolg is, dat je wat specifieke dingen moet doen om diverse veranderingen ongedaan te maken. De kans dat je dat in je eentje voor elkaar krijgt is vrij klein.

Met een beetje goede hulp kunje in vrij korte tijd enorm goede resultaten bereiken.

Vergelijk het maar een beetje met het knippen van je haren. Dan heb je ook geen psychiater voor nodig, maar om het goed te krijgen wil je toch graag iemand hebben die ervoor is opgeleid.

Voor de hand liggende tips, zoals: neem contact op met oude vrienden of: wordt lid van een club, zijn voor de meeste mensen die zich eenzaam voelen volstrekte onzin. Je wordt er niet blij of gelukkig van.

Dat komt door die hersenveranderingen. Pas als dat in orde is gemaakt vind je het weer leuk om onder de mensen te komen.

Kortom, eerste hulp bij eenzaamheid bestaat uit een tip: neem zo snel mogelijk contact op met een deskundig hulpverlener.

Weet je echt van ellende op dit moment niet wat je moet doen, en overweeg je misschien zelfs heel drastische maatregelen, neem dan alsjeblieft op dit moment nog contact op met de vertrouwenstelefoon van Sensoor.

Bedenk wel dat praten niet helpt, al kan het even verlichting geven. Zorg voor goede, deskundige hulp.