Ongelukkig

Ik voel me ongelukkig… maar weet niet hoe het komt. Als eenzaamheid de oorzaak is, valt er veel meer aan te doen dan je misschien denkt.

Ongelukkig
Beeld 1388843 via Pixabay

Ongelukkig

Het is ellendig om met zo’n gevoel het leven door te moeten. Dat het iedereen overkomt is echt geen enkele troost. Als jouw ongelukkig zijn komt doordat je in de rouw bent, doordat je een groot verdriet hebt gehad, doordat… dan kan alleen de tijd dat verhelpen. Het slijt.

Test

Maar als jouw gevoel van ongelukkig zijn komt door eenzaamheid, dan is daar wel degelijk iets aan te doen. Misschien wil je een test doen. Misschien heb je nu al het gevoel: ja, dat is het eigenlijk… en komen er tranen. Kijk dan eens rond op deze site of je herkenning vindt. Als eenzaamheid niet de oorzaak is van jouw gevoel, neem dan beslist contact op met je huisarts.

Jij bent aan zet

Jij bent de enige die een eerste stap kan zetten. Je wilt toch niet wachten tot je oud bent en (misschien) geholpen wordt met bezoekjes van vreemde mensen? Kom op voor jezelf. Als jij denkt dat eenzaamheid wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van jouw verdrietige gevoel, kijk dan bij het stappenplan. Bepaal waar jij het meest bij gebaat bent en onderneem actie. Wil je weten wat in jouw geval beste aanpak zou zijn? Vraag hulp aan iemand die zich heeft gespecialiseerd in eenzaamheid.

Twijfel

Eenzaamheid heeft gevolgen voor je hersenen, voor hoe je denkt. Het maakt je een beetje wantrouwig. Lees eerst meer over de gevolgen van eenzaamheid op je brein. En onthoud meteen dat je brein je hele leven lang nieuwe verbindingen kan vormen en zelfs nieuwe cellen. Het proces van eenzaamheid hoeft geen eindstation te zijn. Je kunt leren hoe je soepel omgaat met eenzaamheid door te leren hoe je je makkelijker verbindt met mensen die bij jou passen.

Picture of Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Sponsored content