Voor je gaat daten

Daten is leuk en spannend. Als je zelfvertrouwen hebt, weet wat je te bieden en te wensen hebt.

Daten bij eenzaamheid
Beeld Gerd-Altmann

Er zijn mensen genoeg die ‘al die moderne dingen’ maar niks vinden. Dat is van alle tijden. Trek je er niets van aan. Daten in een beetje een on-Hollandse manier van met elkaar omgaan en oorspronkelijk komt het uit Amerika. (Daar is het overigens alweer uit de mode). Daten is een manier om snel met mensen in contact te koen die hetzelfde willen. Of dat nou een snel rondje seks is, of een partner voor het leven, je weet precies wat je aan elkaar hebt.

Maar

Er zijn twee redenen om er nog eens over na te denken voor je aan het swipen slaat. De ene is dat er altijd mensen tussen zitten die niet de beste bedoelingen hebben, dus dat je moet uitkijken waar je mee in zee gaat. Maar ach, dat heb je overal.

De tweede reden is dat je niet moet gaan daten als je je al langer eenzaam voelt. Eenzaamheid doet namelijk rare dingen met je, die je zelf misschien iet eens zo door hebt. Je bent dan kwetsbaar omdat je niet de beste uitvoering van jezelf bent.

En als je niet lekker in je vel zit, of op zoek bent naar een partner ‘om de eenzaamheid samen te overwinnen’, wees gewaarschuwd. Je zult waarschijnlijk alleen mensen aantrekken die er net zo voorstaan. Is dat wat je wilt? Als je min of meer wanhopig op zoek bent naar een partner, schrikt dat af. Zorg daarom eerst dat je beter in je vel zit. Een partner is een verrijking van je leven, geen oplossing voor een probleem.

Mensen die last hebben van eenzaamheid zijn vaak meer teruggetrokken, een tikje angstig, niet overlopend van zelfvertrouwen. Herken je wat van jezelf? Je bent verstandig als je voor je gaat daten eens grondig aan zelfonderzoek doet. Zorg zo nodig voor hulp om je zelfvertrouwen op te krikken en zelf te leren op een positieve manier om te gaan met eenzaamheid.

Stap 1 is: aan jezelf werken

De cursus Creatief Leven is daarvoor gemaakt. Als je last hebt van eenzaamheid lijkt een partner misschien wel de oplossing, maar dat zou wel eens tegen kunnen vallen. Doe daarom eerst de cursus, dan weet je precies wat je zoekt en … wat jij te bieden hebt. Je zelfvertrouwen is gegroeid en je weet wat je zoekt en waar je wilt zoeken.

Picture of Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Sponsored content