Samenwerkende Specialisten Eenzaamheid

Ontdek wat je kunt doen tegen Eenzaamheid | Samenwerkende specialisten eenzaamheid | Eenzaamheid.info

Nederland telt 1,7 miljoen mensen die dagelijks last hebben van eenzaamheid. Dat kan en moet anders. Daar werken wij met bevlogenheid aan. 

Even voorstellen

Wij, de samenwerkende specialisten eenzaamheid bestaan op dit moment uit 10 tot 15 ondernemers en zelfstandigen. Wij hebben dit samenwerkingsverband met als doel efficiënter te werken, kennis te delen en op peil te houden en elkaar te stimuleren.

Mensen helpen hun eenzaamheid zelf aan te pakken is ons werk. Dat doen we door middel van  individuele en groepsbegeleiding met de cursus Creatief Leven. Ook geven we training en voorlichting onder andere aan vrijwilligers, professionals, belangengroepen, geïnteresseerden.

Eenzaamheid raakt ieder mens. Daarom is het zo belangrijk dat meer bekend wordt wat eenzaamheid is, wanneer het een probleem wordt en de gevolgen. En wat je kunt doen voor jezelf, of voor een ander. Hierover lees je veel informatie op deze website.

De ondernemers hebben een gezamenlijke facebookpagina: https://www.facebook.com/specialisteneenzaamheid/

Hier leest u nieuws, onderzoek en nieuwe kennis, berichten van collega’s, aankondigingen van lezingen, cursussen en workshops. Via een persoonlijk bericht kunt u op deze pagina snel met ons in contact komen.

In heel Nederland zijn zo’n 40 gecertificeerde Specialisten Eenzaamheid werkzaam. Een groot deel werkt aan eenzaamheid vanuit hun welzijns- of zorgorganisatie. 

Overeenkomst tussen alle specialisten is onze visie, passie en dat wij allen een opleiding hebben afgerond bij Faktor5.  U vindt alle specialisten hier. Wij verwijzen waar nodig allen naar elkaar.

Januari 2020

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt:’het kan wél!’.

Sponsored content