Leven zonder eenzaamheid…

… bestaat niet

Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. Maar je leven hoeft echt niet in het teken staan van eenzaam zijn. Je kunt een leven zonder blijvende eenzaamheid voor jezelf maken. Sterker, jij bent de enige die dat kan. Jij kunt je leven veranderen in positieve zin. Een ander kan dat niet voor je doen.  Afleiding helpt niet. Of het nu TV kijken is, of drinken, het leidt af van wat je werkelijk moet doen. Lezen helpt niet. Al lees je alle zelfhulpboeken, al ga je naar de duurste therapeut, jij moet het doen! Het is jouw leven, maak er wat van!

Dat klinkt allemaal wel mooi

maar waar moet je dan beginnen? We hebben een stappenplan gemaakt. Als je dat volgt, kom je zeker waar jij wilt zijn. Het begint bij zelfkennis. En de eerste stap daarbij is: onderzoeken hoe het staat met jouw eenzaamheid. Zodat je inderdaad de juiste stappen gaat nemen. Alleen jouw geschiedenis bepaalt welke aanpak voor jou de beste is. Heb je therapie nodig, of kun je er best met een beetje begeleiding uit komen? Doe daarom eerst de uitgebreide zelftest, dan weet je waar je staat.

Stappenplan

Je kunt het stappenplan volgen dat we voor je hebben gemaakt. Toegegeven, dat valt niet mee. Je moet alles in je eentje uitzoeken. Misschien zie je dat als een uitdaging. Misschien zie er er als een berg tegenop. Goed nieuws: het meeste werk is al voor je gedaan. Alle stappen zijn uitgewerkt in een programma, waardoor jij alleen nog de uitvoering voor je rekening moet nemen. Dat het kan  wordt al jarenlang bewezen door mensen die dankzij dit programma een stuk gelukkiger zijn geworden.

Het programma Creatief Leven

is gemaakt om dat hele stappenplan systematisch door te werken. Het is een programma dat je in acht weken doorloopt. Zo hoef je niet meer in je eentje te ploeteren, maar heb je een handige stap-voor-stap handleiding. Het is onderverdeeld in acht ‘lessen’, wat het makkelijk maakt om je tijd in te delen. Elke week merk je ook al vooruitgang. Wil je het ultieme geluk ervaren? Jammer, want dat beloven we niet. Wel een leven waarin je je een stuk prettiger zult voelen en veel minder eenzaam. Lees meer over het programma Creatief Leven.

Lees alles over de bewezen werking

En mocht je besluiten dat je het liefst naar een therapeut gaat, vraag altijd of je hulpverlener is opgeleid om te helpen bij eenzaamheid. Eenzaamheid vraagt om specifieke vakkennis. Lang niet elke therapeut heeft die in huis. Vraag ernaar. Kom op voor jezelf.