Arm en eenzaam

Mensen die last hebben van eenzaamheid hebben vaak het gevoel dat ze zelf geen invloed hebben op hoe ze zich voelen. Mensen die met minder geld moeten doen dan in onze maatschappij gebruikelijk is, hebben ook vaak het idee dat ze arm en machteloos zijn. Daarom is de combinatie zo verpletterend: geldproblemen en eenzaam. Het goede nieuws: Je hebt het zelf in de hand. Het slechte nieuws: je zult hier misschien schamper om lachen en zeggen dat het onzin is.

Je kunt eruit komen

Volg de adviezen op die je op deze site vindt, volgt het stappenplan, vraag om hulp! Je zult dit als uitgangspunt moeten nemen: Jij bent de baas over je eigen leven. Jij kunt bepalen wat er in je leven gebeurt. Je zult moeten veranderen. Je zult er misschien hulp bij nodig hebben. Je zult moeten weten waar je die hulp vandaan kunt halen. Je bent al bezig. Je leest dit. Kijk rond op de site voor meer informatie en mogelijkheden voor hulp en steun.

Er zit maar één ding op: actie!

Voor wie graag (nieuwe) mensen wil ontmoeten en producten of diensten wil ruilen, is hiereen tip. In veel regio’s in Nederland zijn groepen actief, waar goederen en diensten geruild kunnen worden tegen een lokaal ruilmiddel: het Local Exchange Trading System (Lets). Dus ook zonder geld kun je veel doen. Informeer bij jou in de buurt of kijk bij Lets. Je kunt een beroep doen op de voedselbank. Nog een tip: zorg dat je dit niet tot centrum van je sociale leven maakt…

Help jezelf aan een nieuw leven

Je kunt het stappenplan volgen en zelf je weg vinden in het land van plannen maken en hulp zoeken. Je kunt ook bijvoorbeeld naar de dichtstbijzijnde bibliotheek stappen, een zelfhulpboek pakken en elke week een paar uur werken aan het veranderen van je leven. Je zit droog, het kost niets, en er valt een wereld aan zinvolle dingen te leren. Je kunt bij de bibliotheek advies vragen. Ze zijn daar op de hoogte van de nieuwste uitgaven. Wil je geen advies vragen als het gaat om titels die je kunnen helpen, dan geef ik je hier alvast een paar tips.

Fiona Harrold: Coach je leven (ISBN 90 6305 042 990 6305 042 9)
Frans Rochette: Hoe maak ik mijn levensplan? (ISBN 90 6665 296 990 6665 296 9)
Jaap Hollander: Als dat zou kunnen.. (ISBN 90 6009 756 490 6009 756 4)
En natuurlijk het Werkboek Creatief Leven. Geschreven voor mensen die geen last willen hebben van eenzaamheid.

Er is een programma dat al jaren ook door allerlei therapeuten wordt gebruikt, en dat vrij eenvoudig zelf te leren is. Het heet Rationeel-emotieve educatie of Rationeel-emotieve therapie. Er zijn vrij veel boekjes over verschenen. kijk gewoon eens wat je aanspreekt.

Je hebt niets te verliezen en alles te winnen. Doen!!

 

Call
Send SMS
Add to Skype
You’ll need Skype CreditFree via Skype